Pittsburgh (USA) városfejlesztési stratégiája, 1945–1990 - Bödy, Pál (Tér és Társadalom, 2001)
Pittsburgh város és térsége mint az amerikai nehézipar központja ismeretes. A második világháború után – a hagyományos nehézipar válsághelyzetének következtében – az USA-ban elsőként ebben a városban jött létre gazdaság és városfejlesztési program. A fejlesztést elsősorban a helyi ipari-pénzügyi vállalatok vezetői kezdeményezték, azonban a várós vezetősége is jó partnernek bizonyult. A tanulmány az 1945-1990 között elindított fejlesztési szakaszokat mutatja be, kiegészítve a fejlesztés eredményeinek, a város fejlődésének értékelésével.