Regionalizálódás Szerbiában, különös tekintettel a Vajdaság helyzetére - Tripković, Milan; Kovács, Teréz (Tér és Társadalom, 2003)
Az alábbi tanulmány arra tesz kísérletet, hogy viszonylag általános szociológiai szempontú megközelítésben határozza meg a regionalizmus időszerű és bizonyos értelemben ellentmondásos problematikáját. Mindezt a Vajdaság jelenlegi helyzetén, Szerbia demokratizálódása, decentralizációja és alkotmányozása szükségességén keresztül szemléli.